Textura Algin
Textura Algin er udvundet af forskellige arter af brunalger.
Skal du lave sfærer er Algin et absolut nødvendigt element i sfærifikationsprocessen.
I kontakten med et produkt der indeholder calcium skabes der en udvendig membran og dermed sfæren.
Vi anbefaler Textura Calcic
Fremgangsmåde:
Opløses i vandigt medium 5 g/l med en stavblender.
Gelekugleformede ærter/ærteravioli
Til ærtepure:
300 g ekstra fine frosne ærter
375 ml vand
Læg de frosne ærter i blenderen.
Bring vandet i kog, og tilsæt ærterne.
Blend/purér ærterne med vandet for at få en juice.
Si i en superbag/filter
Opbevares i køleskabet.
For den sfæriske ærteravioli-base:
500 g ærtesaft (præparat ovenfor)
2,4 g Algin
Bland Algin med 1/3 af ærtesaften i en blender for at få en jævn blanding uden klumper.
Tilsæt resten af ærtesaften og bland godt.
Si og opbevares i køleskabet.
For det kalkiske bad:
6,5 g Calcic
1000 ml vand
Opløs Calcic i vandet med en blender.
Kom Clacic blandingen i en beholder hvor vandet kommer op på en højde på ca. 5 cm.
Til den sfæriske ærteravioli:
Fyld en halvkuglefuld ske med den sfæriske ærteravioli-base og hæld indholdet af skeen i Calcic badet.
Lad ærtesaft-ravioli være i badet i 2 minutter.
Når de 2 minutter er op, skal du fjerne ravioli med en hulske og dyppe dem i koldt vand for at rengøre dem.
Si den sfæriske ærteravioli og pas på ikke at bryde dem.