Timur peber
Timur-bæret der bliver til Timur Peber, bliver høstet af landmænd i de nepalesiske bjerge.
Det har en citrongræsaroma og grapefrugtnoter. Knust eller tilført i retterne forbedrer krebsdyr, fisk og chokolade desserter.
Denne nepalesiske bær høstes i små træer, der er forbundet med arten Zanthoxylum armatum.
De udvikler sig i naturen i Mahabharat området. Dens friske og sure noter giver det kaldenavnet "Grapefrugtpeber".
Dette lille bær er grundkrydderiet for den lokale befolkning i Teraï, en region i "vådområderne" i det sydlige Nepal.
Det er fødestedet for Buddha, og der er her man finder tharu-landsbyer med deres karakteristiske jordhuse og stråtag.
De tornede buske vokser og udvikler i mere end 2000 m højde.
Sådan bruges Timur peber: Dens eksotiske noter med aromaer af kandiseret citron og citronella kombineres perfekt med kammuslinger, en god hummer og citronsmør, kyllingekød eller en simpel citrussalat.