Sværhedsgrad
Middel
Forberedelsestid
1 døgn
Tilberedelsestid
minutter
Mørdejsbund
Jordbærgele
Rabarberkompot
Ribssaft
Hvid chokoladecreme med ribs
Evt. en knivspids ruby rød farvepasta for at justere farven lidt ind til lys rød.
Modellerchokolade til tulipanbladene
Mørdejs bund
Mel, smør og flormelis køres sammen med dejspartel på maskine.
Herefter kommes ægget i og det køres sammen. Når det samler sig, kommes det kolde vand i.
Ælt dejen sammen på bordet til sidst, men ikke for meget. Sættes på køl i 30 min.
Så rulles dejen ud i 1,5mm tykkelse på et melet bord og stikkes ud i ønskede form. Bages gyldne mellem to perforerede gummimåtter ved 175 grader i 10-12 min.
Når bundene er kølet af pensles de med smeltet kakaosmør.
Jordbærgele
Det hele blandes sammen og stavblendes til homogen masse.
Stil det på køl i 30 min og blend det glat igen, så det er klar til brug.
Rabarberkompot
I en lille skål blandes sukker og pektin sammen. Rabarberpure og citron lunes op til ca. 40 grader. Tilsæt pektinmassen og kog op under omrøring i 2 min.
Herefter støbes den i den ønskede form til indlæg. Formen skal ikke fyldes helt op der skal også være plads til jordbærgele.
Sæt formen på frys.
Ribssaft
Det hele kommes i en lille gryde og koges op. Skru lidt ned for varmen og lad det koge 5 min under låg. Herefter sigtes det i en fin sigte eller et klæde og saften køles af.
Hvid chokoladecreme med ribs
Kom husblas i en skål med koldt vand i 5-7 min.
Kaffefløde og timut peber kommes i en gryde og lunes op til lige under kogepunktet.
Lad det trække i køleskabet til dagen efter.
Sigt timut peber fra og kom fløden i en skål sammen med chokoladen. Lun det op ved svag varme til chokoladen er smeltet over vandbad. Må ikke blive mere varm end fingervarm på 35-40 grader.
Vrid husblas fri for vand og kom den i chokoladen. Til sidst røres ribssaften i.
Fløden piskes lind og vendes i chokolademassen. Klar til at støbe i ønsket form.
Modellerchokolade til tulipanbladene
Smelt chokolade og honning sammen i en skål evt. i en mikroovn.
Farv chokoladen ind til den ønskede farve. Til sidst kommes vandet i og det røres sammen. Det vil nu hærde en lille smule.
Lad det stå i stuetemperatur til dagen efter.
Skær det ud i mindre stykker og ælt det op, så det bliver formbart.
Drys lidt talkum ud på bordet og rul chokoladen med en rullepind. Skal være 1 -1.5 mm tyk. Skær små blade ud og med lidt talkum på fingrene kan kanterne på bladet trykkes lidt så kanten bliver tynd og fin.