Lav alle elementerne klar dagen før.
Så bliver det nemt at samle dagen efter og servere dem friske.
Opskriften giver 24 boller på 65 g hver
Sværhedsgrad
Middel
Forberedelsestid
2 dage
Tilberedelsestid
60 minutter
Bagt i Pavoni bagemåtte FR065
Briochedej
Remonce
Lime sirup
Gyldne pecankerner
Surt drys
Indlæg 1
Indlæg 2
Banan indlæg 3
Konditorcreme
Linsedej til katten
Briochedej
Køres sammen som vores opskrift på link ➡️ Brioche brød ⬅️Dejen hæver op og slås ned som beskrevet og sættes på køl til næste dag. Så er den nem at rulle ud dagen efter, når dejen er kold.
Remonce
Alle 3 ingredienser køres sammen i en skål til en homogen masse. Kom film på skålen og lad den stå på køkkenbordet til dagen efter, så den blød og nem at smøre ud på dejen.
Lime sirup
Kom sukker og limesaft i en lille gryde og kog det op så sukkeret smelter. Tag det af varmen og kom film over gryden. Lad den stå på køkkenbordet til næste dag. Så du klar til at glasere kagerne, når de er bagt.
Gyldne pecankerner
Smelt smør på en pande uden at brune for meget. Kom pecankerner på og rist dem af i det varme smør. De må godt få lidt farve men ikke blive brune. Tag dem af og køl dem ned på bagepapir. Herefter hakkes de groft og stilles klar i en bøtte på bordet til næste dag.
Surt drys
Ingredienserne blandes sammen og kommes i en bøtte med låg på.
Sigtes gennem en fin sigte på serveringsdagen.
Banan indlæg 3
Sukker kommes på en lille pande. Tænd for varmen på fuld blus. Der må ikke røres i sukkeret, men lad det smelte stille og roligt. Når det er gyldent og næsten smeltet kommes smør på panden og det røres sammen som en karamel.
Herefter kommes fløden på, gerne over en 3-4 omgange så karamellen ikke bliver for fast, men forbliver cremet.
Bananerne skæres ud i små stykker og tilsættes i karamelmassen sammen med vaniljemarven. Det hele vendes sammen og koges op så bananerne får varme.
Tag det af varmen og over i en skål så det kan køle ned på bordet til næste dag. Der må ikke røres for meget i det, da der skal være så mange bananstykker i som muligt.
Kom film på når det er kølet ned.
Konditorcreme
I en gryde kommes mælk i og sukker drysses i uden at man rør i det. Kog mælken op. Sukker i bunden gør det ikke brænder på.
Æg, sukker og cremepulver C piskes sammen i en skål.
Kom lidt af den kogende mælk over æggemassen og pisk sammen. Kom herefter det hele tilbage i gryden og pisk det sammen mens det varmes op til kogepunktet.
Kom cremen over i en bøtte og læg film på så det er helt nede på overfladen af cremen, så dannes der ikke kondensvand.
Dagen efter piskes cremen glat og blank. Og den glatte flødeskum vendes i og kommes på sprøjtepose med en glat sprøjte tylle i.
Linsedej til katten
Alle ingredienser kommes i en skål og røres sammen med dej arm. Skal kun lige køres sammen og ælt det helt sammen på bordet. Lav dejen lidt flad, kom film på og sæt det på køl, så det er nemmere at rulle ud, når det er kølet ned.
Rul dejen ud på en bagemåtte, så den er ca. 2 mm tyk over det hele.
Sæt den på køl før den stikkes ud. Stik dejen ud og bag dem gyldne ved 190 grader i en 8-10 min. Køl af.
Sådan samler du kagen