Fastelavnsbolle 2024

Lav alle elementerne klar dagen før.

Så bliver det nemt at samle dagen efter og servere dem friske.

Opskriften giver 24 boller på 65 g hver

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

2 dage

Tilberedelsestid

60 minutter

Ingredienser

Bagt i Pavoni bagemåtte FR065

 

Briochedej

  • ½ dl sødmælk
  • 20 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 10 g salt
  • 6 stk. hel æg M-L
  • 250 g blødt smør

 

Remonce

  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g blødt smør

 

Lime sirup

  • 100 g sukker
  • 50 g limesaft

 

Gyldne pecankerner

  • 100 g pecankerner
  • 10 g smør

 

Surt drys

  • 30 g flormelis
  • 10 g citronsaft pulver

 

Indlæg 1

  • 1 dåse Dulce de Leche (karamelliseret mælk)

 

Indlæg 2

  • 100 g revet mørk chokolade

 

Banan indlæg 3

  • 50 g sukker
  • 20 g smør
  • ½ vanilje stang
  • 3 stk. modne banananer
  • ½ dl piskefløde

 

Konditorcreme

  • ½ l sødmælk
  • 40 g sukker

  • 1 æg M-L
  • 40 g sukker
  • 40 g cremepulver C

  • 1 dl piskefløde pisket til let flødeskum

 

Linsedej til katten

  • 120 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 80 g flormelis
  • 35 g æggeblommer
  • ½ vanilje marv
  • Knips salt

 

  • Lidt stødt kardemomme
  • Lidt stødt allehånde

 

Fremgangsmåde

Briochedej

Køres sammen som vores opskrift på link ➡️ Brioche brød ⬅️Dejen hæver op og slås ned som beskrevet og sættes på køl til næste dag. Så er den nem at rulle ud dagen efter, når dejen er kold.

 

Remonce

Alle 3 ingredienser køres sammen i en skål til en homogen masse. Kom film på skålen og lad den stå på køkkenbordet til dagen efter, så den blød og nem at smøre ud på dejen.

 

Lime sirup

Kom sukker og limesaft i en lille gryde og kog det op så sukkeret smelter. Tag det af varmen og kom film over gryden. Lad den stå på køkkenbordet til næste dag. Så du klar til at glasere kagerne, når de er bagt.

 

Gyldne pecankerner

Smelt smør på en pande uden at brune for meget. Kom pecankerner på og rist dem af i det varme smør. De må godt få lidt farve men ikke blive brune. Tag dem af og køl dem ned på bagepapir. Herefter hakkes de groft og stilles klar i en bøtte på bordet til næste dag.

 

Surt drys

Ingredienserne blandes sammen og kommes i en bøtte med låg på.
Sigtes gennem en fin sigte på serveringsdagen.

 

Banan indlæg 3

Sukker kommes på en lille pande. Tænd for varmen på fuld blus. Der må ikke røres i sukkeret, men lad det smelte stille og roligt. Når det er gyldent og næsten smeltet kommes smør på panden og det røres sammen som en karamel.
Herefter kommes fløden på, gerne over en 3-4 omgange så karamellen ikke bliver for fast, men forbliver cremet.
Bananerne skæres ud i små stykker og tilsættes i karamelmassen sammen med vaniljemarven. Det hele vendes sammen og koges op så bananerne får varme.
Tag det af varmen og over i en skål så det kan køle ned på bordet til næste dag. Der må ikke røres for meget i det, da der skal være så mange bananstykker i som muligt.
Kom film på når det er kølet ned.

 

Konditorcreme

I en gryde kommes mælk i og sukker drysses i uden at man rør i det. Kog mælken op. Sukker i bunden gør det ikke brænder på.

Æg, sukker og cremepulver C piskes sammen i en skål.

Kom lidt af den kogende mælk over æggemassen og pisk sammen. Kom herefter det hele tilbage i gryden og pisk det sammen mens det varmes op til kogepunktet.
Kom cremen over i en bøtte og læg film på så det er helt nede på overfladen af cremen, så dannes der ikke kondensvand.

Dagen efter piskes cremen glat og blank. Og den glatte flødeskum vendes i og kommes på sprøjtepose med en glat sprøjte tylle i.

 

Linsedej til katten

Alle ingredienser kommes i en skål og røres sammen med dej arm. Skal kun lige køres sammen og ælt det helt sammen på bordet. Lav dejen lidt flad, kom film på og sæt det på køl, så det er nemmere at rulle ud, når det er kølet ned.

Rul dejen ud på en bagemåtte, så den er ca. 2 mm tyk over det hele.
Sæt den på køl før den stikkes ud. Stik dejen ud og bag dem gyldne ved 190 grader i en 8-10 min. Køl af.

 

Sådan samler du kagen 

  1. Fra køl tages dejen ud og rulles ud på et let melet bord med en rullepind. Rul den ud til ca. 35 x 60 cm.
  2. Med en palet smøres remoncen ud over hele dejen. Drys med de hakkede pecankerner og lidt stødt kardemomme. Rul dejen sammen på den korte led, så det bliver som en lang snegl. Skær det yderste stykke af, så den er lige i enden. Herefter skæres 24 stk. lige store snegle.
  3. Kom sneglene ned i en smurt bageform og med to fingre laves et hul i midten som er til fyldet senere. Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde.
  4. Når de er hævet op, laves hullet på ny, så det er klar til fyldningen. Kom en teske med Dulce de Leche ned i hullet. Herefter en teske med revet chokolade, et knips stødt allehånde og til sidst fyldes op med banan fyldet, så sneglen er fyldt godt op.
  5. Lad den nu hæve 10-15 min mere et lunt sted, før den bages i en varm ovn på 200 grader 10-12 min til de er gyldne.
  6. Når de kommer ud af ovnen skal de pensles med lime siruppen på toppen, så de bliver blanke.
  7. Tag kagerne ud af formen og sæt dem på en bagerist og pensel igen med sirup.
  8. Lad kagerne køle helt ned.
  9. Kom en pæn rund top af creme på toppen af kagen.
    Drys den udstukket mørdejs top med det syrlige drys og sæt den på toppen af cremen.
Relaterede varer