Paillete Feuilletine
Paillette Feuilletine eller Konditor knas, som det også kaldes, det bruges som et knasende indlæg i chokolade eller i desserter, man kender det som det der knaser i blandt andet fra orangestænger.
Der er intet som den knasende fornemmelse og den lille overraskelse når du bider ned en dessert eller et stykke chokolade.
Det lille knas får du får konditor knas også kaldet Paillete Feuilletine.
(Paillete, ”brudt i stykker”, foo-ye-teen, ”blade”)
Normalt kun set i det professionelle køkken, men nu får du også muligheden for professionel standard.
Paillete Feuilletine er sprøde, tynde små flager af en sukkerholdig crêpe der er knust.
Du kan blande det i mousses for at tilføje noget crunch eller i lagene i en kage for ekstra crunch.
Men man kan blande det i chokolade eller chokolade og nougat blandet sammen og smøre det ud mellem to bagemåtter eller plastikposer/stykker tyndt plast og så komme det på køl, og derefter stikke det ud i den størrelse der passer til ens bagemåtte som et sprødt indlæg i en kage.
Men det skal beskyttes af chokolade eller anden form for fedt, kan ikke blandes direkte i en creme / mousse, da det så vil trække fugt og blive blødt.
Varen er pakket hos Condi, kan indeholde spor af æg, jordnødder og andre nødder.