Opskriften er lånt fra Michelle Neergaard
Sværhedsgrad
Let
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Bund
Romkaramel
Mørk chokoladeganache
Pynt
Springform Ø20cm og kageplast bruges til denne kage
Bund
Blend kiks og mandler fint i en minihakker. Cornflakes blendes mellemfint. Imens smeltes smør ved lav varme.
Bland kiks, mandler, cornflakes og vaniljesukker sammen. Tilsæt smør og rør det sammen til en ensartet masse.
Sæt bagepapir fast i bund på din springform og beklæd formen med kageplast.
Fordel kiksen massen i formen og sæt på køl.
Romkaramel
Rør dulce de leche med romessens og mørk rom. Gem 1-2 spsk. til at pynte kagen. Resten af karamellen fordeles ovenpå kiksemassen. Sæt på køl eller frys imens du laver chokoladeganache.
Chokoladeganache
Hak chokolade. Varm fløden op til kogepunktet under omrøring. Tag den af varmen, tilføj chokoladen, og rør til du har en ensartet masse.
Chokoladenganachen hældes over karamellen og sættes igen på køl til den har sat sig.
Pynt
Hak skildpadderne i stykker i forskellige størrelser og læg dem i en cirkel midt på kagen.
Romkarmellen, som du gemte fra tidligere puttes på sprøjtepose og sprøjtes ud over skildpadderne. Hvis ikke du har en sprøjtepose kan du bruge en flaske med tut eller bare en ske.
Vi har brugt crispearls salt karamel og chokoladeflag til pynt