Sorte bønner økologiske
De smukke sorte bønner har mange muligheder og smager fantastisk, lidt nøddeagtig og hen i mod kastanie.
De er meget brugt i Sydamerika og i Spanien men er ved at finde sin vej ind i det danske køkken også.
Du kan bruge dem gryderetter, mexicanske wraps, salater og sågar også som ingrediens i en brownie.
Sorte bønner er på grund af sit meget høje indhold af protein, hele 21 gram pr 100 gram, det samme som kød, et rigtig godt alternativ til kød. Så brug dem på de kødfrie dage.
Sæt bønnerne i blød i 10-12 timer, og kog dem derefter i nyt, friskt vand i mindst 30-45 minutter.
Bønner har et højt indhold af protein og kostfibre, og indeholder blandt andet B-vitaminet folat, K-vitamin og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern, zink og selen.
Varen er pakket hos Condi, kan indeholde spor af æg, jordnødder og andre nødder.