Maltodextrin er hydrolyseret stivelse, typisk majs af majs, som bliver brudt ned til fructose.
Det søder ikke så meget som saccharose/alm. strøsukker.
Maltodextrin bliver hurtigt omsat af kroppen til energi, ligesom glucose.
Sne af olivenolie eller hvid chokolade
Olivenoliesne:
30 ml god olivenolie
Ca. 60 g maltodextrin
Salt
Tilsæt stille og roligt maltodextrin til din olivenolie, indtil den tykner og danner et pulver
Når den ønskede konsistens er opnået tilsættes lidt salt
Du kan også lave trøffelsne ved at tilsætte trøffelolie eller myntesne ved at tilsætte mynteolie
Hvid chokoladesne:
30 g smeltet hvid chokolade
60 g maltodextrin
Varen er pakket hos Condi, kan indeholde spor af æg, jordnødder og andre nødder.
Tilsæt stille og roligt maltodextrin, til din smeltede hvide chokolade, pisk til til der dannes pulver.
Du kan sigte det så du har helt fin sne, eller lade være som små kugler til at lægge på din desserttallerken.