Lav et lille kryds med en urtekniv i toppen af tomaten og sænk den ned i kogende vand 10 sek. Skyld tomat med koldt vand.
Skindet fra tomaten pilles forsigtigt af.
Skær tomaten i kvarte så alle stykker er lige store.
Med en skarp og lidt fleksibel kniv fjernes kerner fra tomaterne. Skær så tomatfileten bliver så lige og ensartet som muligt.
Halver nu alle tomaterne, så de der i 1/8 og læg dem på en bageplade med bagepapir på og så skindsiden vender op af.
Læg dem så de ligger helt plant med pladen, så bliver de fine efter de er tørret.
Drys nu tomaterne med lidt sukker, fint salt og kværnet peber eller Piment D´Espelette
Bag dem ved 100 grader i ca. 20-30 min til de begynder og tørre lidt ind.
Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem stå til næste dag. Så smider de lidt vand, tørrer ind og danner smag. Herefter opbevares de på køl i en bøtte til de skal bruges
De kan pensles let med olivenolie før servering, så de glinser lidt
Olivenjuicen som er anrettet på tallerkenen kan fortyknes med Xantana.
Blend den ønskede mængde Xantana grundigt med olivenjuicen, og lad stå på køl indtil luftboblerne er forsvundet fra olivenjuicen.
Benyt evt. vakummaskine til at trække luftbobler ud