Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
2-4 timer
Ingredienser
- 1 dl. groft salt eller flagesalt
- 15 - 20 g ramsløgsblade
Fremgangsmåde
- Skyl bladene og tør dem dernæst i et viskestykke.
- Blend ramsløgsbladene og saltet i en blender eller minihakker til det er blendet godt sammen.
- Spred det ud på en bageplade og stil det i ovnen ved 40 - 50 grader indtil det er tørret.
- Det tager ca. 2 - 4 timer afhængig af tykkelsen af saltet.
- Du bør undervejs tjekke ramsløgssaltet.
- Når det er næsten tørret kan du køre det en enkelt gang på blenderen. Men jo flere gange du gør det, jo finere bliver saltet.
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
2-4 timer
Ingredienser
- 20 – 25 ramsløg blade.
- 2 – 3 dl. rapsolie eller olivenolie. Vær obs på, at olivenolie kan være gennemtrængende i smagen ( brug evt halvt af hver )
- 1½ dl. revet parmesanost eller 2/3 dl romano ost.
- 1 – 1½ dl. pinjekerner, solsikkekerner, valnødder eller hasselnødder
- Lidt citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl ramsløgene grundigt. Sørg for at skolde glassene til pestoen og derefter skylle dem i vodka eller atamon.
- Blend det hele og smag til med citron og salt.
- Kom evt. lidt mere olie i afhængig af den ønskede konsistent.
- Når pestoen er kommet i beholderen hældes ca. ½ - 1 cm olie over. Dette gør, at de holder sig længere.