Sværhedsgrad
Let
Forberedelsestid
Min. 3 dage
Tilberedelsestid
40 minutter
Vand og salt koges op til salten er helt opløst. Skyl mandarinerne og prik dem med en nål eller en spids gaffel. Der skal være 8-10 huller i hver frugt. Kom nu mandariner i saltlagen, læg en tallerken over dem, så de er dækket af saltlagen og lad dem stå i 24 timer.
Tag frugten op af saltlagen og skyl dem i koldt vand, så salten skylles af.
Vand og sukker kommes i en gryde der er stor nok til at kunne indeholde både frugt og væske.
Kog lagen op og tilsæt marv og bælgen fra vaniljestangen.
Herefter kommes frugten i sukkerlagen, der koges op, og det hele koges ved kogepunktet 100 grader i 10 minutter.
Under kogningen skal der ikke røres så meget i frugten, da man så presser saften ud af frugten. Rør evt. kun ganske forsigtigt med en gummispartel.
Lad det stå tildækket på køkkenbordet i gryden til næste dag. Herefter koges det hele op igen ved samme metode. Tildækkes og trække til næste dag.
Dag 3 koges det op igen i ca. 10 min, hvor efter frugten fordeles i sylteglas, der er skoldet med kogende vand og evt. lidt atamon.
Luk glasset med låg og lad dem køle ned på bordet. Tilsæt alkohol her hvis det ønskes.
Som alt andet syltet er det bedst når de får lov til at så og trække noget tid før brug. 3-4 uger, gerne længere.