Vores Alla´Puttanesca pasta

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

45 minutter 

Tilberedelsestid

20 minutter

Ingredienser

Opskriften er til 2 personer

 

  • 2-3 skiver daggammelt hvidt brød
  • 3 spsk. olivenolie

 

  • 80 g oliven uden sten
  • 10 g frysetørret saltet kapers
  • 10 stk. ansjoser i olie
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 stk. Paperocini chili
  • 15-20 stk. små modne tomater
  • 1 stk. citron øko
  • 5-6 kviste bredbladet persille
  • ½ dl olivenolie
  • Lidt kværnet sort peber
  • 200 g pasta eller spaghetti
  • ½-1 dl pastavand
  • Evt. parmasanost

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.
Brødet plukkes i mindre stykker uden skorpe og vendes i olivenolie.
Bages gyldent i 5-8 min.

Oliven skæres i halve. Chili skæres i tynde ringe, ansjoserne i mindre bider og tomaterne halveres.

Persillen vaskes, bladene plukkes af og hakkes groft. Til sidst rives skal af citronen og saften presses ud af citronen.

Sæt 1-2 l vand over at koge med rigeligt salt i, så det er klar til pastaen.

Kom olivenolien på en pande. Lad det varme op og tilsæt hvidløg og chili.
Det må ikke brune, da hvidløgene bliver bitter. Tilsæt nu oliven, kapers og ansjoser lad det stege 1-2 min. ved jævn varme. Tilsæt nu tomater og lad det simre lidt igen en 3-5 min.

Kog din pasta, følg nøje hvor lang tid der står på pakken.

Tilsæt nu citronsaft, citronskal og persille og kog blandingen op. Smag til med peber.

Når pastaen er kogt færdig så er den al dente lige med lidt bid i. Den må ikke være for blød. Kom lidt pastavand i blandingen og dræn pastaen for vand.

Kom den kogte pasta op på panden og vend pastaen sammen med blandingen og anret den på et fad eller i en skål. Drys toppen med de sprøde brødkrummer.

Der kan rives parmesanost på toppen. Det gør man normalt ikke på pastaretter med fisk i… men det smager nu godt.

Relaterede varer