Sværhedsgrad
Let
Forberedelsestid
60 Minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Smørbagte valnødder
Gylden gedeost
Dressinger til salaten
Salater
Radicchio, Frise´salat, hjertesalat, kørvel og vild brøndkarse, samt fint hakket skalotteløg.
Smør bagte valnødder
Hele valnødder vendes i smeltet smør på en stegepande, før de bages 4-6 min i ovnen ved 200 grader til de er gyldne men ikke brune. Drys lidt flagesalt på dem og lad dem køle af før brug.
Gylden gedeost
Osten skæres i skiver på 1-1,5 cm tykkelse, og ligges på bageplade.
Osten dryppes med olivenolie, flagesalt og frisk timian.
Bages nu i en forvarmet ovn på 200 grader i 8-10 min til de er lidt gyldne.
Tages ud af ovnen og køles lidt ned.
Anretning
Kom lidt glace på fadet der anrettes på. Pluk salater og urter ud i mindre mundrette størrelser og kom dem i en skål. Drys med finthakket løg og kom nu de to sidste dressinger over salaten. Der vendes lidt rund så salaten får dressing lidt over det hele.
Kom salaten oven på glacen og drys med valnødder, og til sidst den gyldne gedeost.
Evt. lidt kværnet peber over