Sprød salat med gedeost

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

60 Minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Ingredienser

Smørbagte valnødder

 

Gylden gedeost

  • Soignon eller Vita frisk gedeoste ruller
  • Olivenolie
  • Frisk timians stilke
  • Flagesalt

 

Dressinger til salaten

  • Olivenjuice
  • Olivenolie
  • Rosmarin / hvidløgs glace

 

Salater

Radicchio, Frise´salat, hjertesalat, kørvel og vild brøndkarse, samt fint hakket skalotteløg.

Fremgangsmåde

Smør bagte valnødder

Hele valnødder vendes i smeltet smør på en stegepande, før de bages 4-6 min i ovnen ved 200 grader til de er gyldne men ikke brune. Drys lidt flagesalt på dem og lad dem køle af før brug.

 

Gylden gedeost

Osten skæres i skiver på 1-1,5 cm tykkelse, og ligges på bageplade.
Osten dryppes med olivenolie, flagesalt og frisk timian.

Bages nu i en forvarmet ovn på 200 grader i 8-10 min til de er lidt gyldne.

Tages ud af ovnen og køles lidt ned.

 

Anretning

Kom lidt glace på fadet der anrettes på. Pluk salater og urter ud i mindre mundrette størrelser og kom dem i en skål. Drys med finthakket løg og kom nu de to sidste dressinger over salaten. Der vendes lidt rund så salaten får dressing lidt over det hele.

Kom salaten oven på glacen og drys med valnødder, og til sidst den gyldne gedeost.
Evt. lidt kværnet peber over

 

Relaterede varer