Perlehøne med kartofler og morkelsauce

Sværhedsgrad

Mellem

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

30 min

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer:
  • 8-10 stk. perlehøne bryst inkl. vingeben 

 

Kartofler

  • 1 - 1,5 kg kartofler
  • 600 g andefedt

 

Morkelsauce
  • 500 ml OSCAR Signature kyllingefond
  • 40 g OSCAR Premium hvidvin reduktion
  • 30 g tørret morkler
  • 2 dl fløde
  • 70 g smør
  • 50 g cremefraiche 48%

 

Garniture
  • 10 stk. spinathoveder
  • 50 g smør
  • 5 g salt
  • 2 g peber

Fremgangsmåde

Skær vingeben fra brystet og brun brystet/vingeben på begge sider. Steg i ovnen på 180 grader i 10-12 min. Vingeben skal have yderligere 10-12 min mere i ovnen.

Skræl og skær kartoflerne i passende tern og kog dem i andefedt til de er møre.
Lige før servering steges de i ovnen til de er gylden brune.

Sauter de opblødte morkler i smør og glacer dem med OSCAR Signature kyllingefond.
Si morklerne fra og sæt dem til side.

Tilføj fløde og OSCAR Premium hvidvin reduktion til kyllingefonden og reducer til 250 ml.

Ved servering piskes fonden med smør og cremefraiche til en skummende konsistens og morklerne tilføjes.

Spinathovederne blancheres i vand tilsat smør. Smag til med salt og peber.

Relaterede varer