Start med at riste de blandede svampe i smørret. Tilføj hønsefonden fra Oscar for at give ekstra smag. Rist dem, indtil de er gyldne og møre. Sæt til side.
I mellemtiden skal du forberede svampesifonen. Kog fløde sammen med kartoffel, blandet svampe, smør og grøntsagsfond i 30 minutter. Når det er kogt, skal du bruge en blender til at blende det til en glat konsistens.
Hæld den blendede sifon blanding i en sifonflaske og tilføj 2 patroner for at skabe et let og luftigt skum. Ryst flasken godt for at blande ingredienserne.
Bland svampe og sifon blandingen og fyld tærten op. pynt herefter med dine foretrukne urter eller farserede morkler.
Morkler:
Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
Tilsæt de godt rensede morkler i det kogende vand og kog dem i 4 minutter.
Fjern morklerne fra gryden og lad dem dryppe af.
Tør morklerne forsigtigt af med køkkenrulle for at fjerne overskydende fugt.
Fars:
Skær kyllingekødet i mindre stykker og placer det i en foodprocessor eller blender.
Tilsæt salt og sennep til foodprocessoren sammen med kyllingekødet.
Kør blandingen, indtil den er sej og godt kombineret.
Tilsæt fløden til blandingen og kør i yderligere 30 sekunder, indtil den er godt blandet.
Hak verbena blade og estragon fint og tilsæt dem til farsen.
Bland farsen godt, så urterne er jævnt fordelt.
Fyld morklerne med farsen og sørg for, at farsen kommer helt ud til spidsen af morklerne.
Damp morklerne ved at placere dem i en dampkoger eller en gryde med en dampindsats.
Damp dem ved 100 grader i 10 minutter, indtil de er møre og gennemkogte.
Tærte:
I en skål kombineres hvidvin, sukker og salt. Rør godt, indtil sukkeret og saltet er opløst.
Tilsæt mel til skålen og ælt det sammen med de våde ingredienser, indtil du har en sej dej.
Lad dejen hvile i 30 minutter, så den kan slappe af og blive mere elastisk.
Rul dejen ud på en let melet overflade til en tykkelse på ca. 3 mm.
Brug en udstikker, der passer til den ønskede tærteform, og stik dejen ud i formene.
Placer tærteformene på en bageplade og læg en identisk form ovenpå for at skabe pres under bagningen.
Bag tærtebundene ved 155 grader i 35 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
Fjern tærtebundene fra ovnen og lad dem køle af, inden de fyldes med morklerne.