Minitærte med svampe, farseret morkler og sifonskum

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

60 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Ingredienser

Opskriften er leveret af Oliver Loeve

 

Svampeskum:

  • 150 g blandet svampe
  • 30 g smør
  • 20 g hønsefond Oscar 

 

  • 300 g fløde
  • 200 g kartoffel
  • 150 g blandet svampe
  • 20 g smør
  • 20 g grøntsagsfond

 

Farseret morkler:

  • Morkler
  • 150 g kylling
  • 20 g salt
  • 25 g sennep
  • 150 g fløde
  • 10 g verbena blade
  • 10 g estragon

 

Tærte:

  • 120 g hvidvin
  • 25 g sukker
  • 15 g salt
  • 300 g mel
  • 60 g olie

 

Se video her

Fremgangsmåde

Svampeskum:

  • Start med at riste de blandede svampe i smørret. Tilføj hønsefonden fra Oscar for at give ekstra smag. Rist dem, indtil de er gyldne og møre. Sæt til side.

  • I mellemtiden skal du forberede svampesifonen. Kog fløde sammen med kartoffel, blandet svampe, smør og grøntsagsfond i 30 minutter. Når det er kogt, skal du bruge en blender til at blende det til en glat konsistens.

  • Hæld den blendede sifon blanding i en sifonflaske og tilføj 2 patroner for at skabe et let og luftigt skum. Ryst flasken godt for at blande ingredienserne.

  • Bland svampe og sifon blandingen og fyld tærten op. pynt herefter med dine foretrukne urter eller farserede morkler.  

 

Morkler:

  • Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
  • Tilsæt de godt rensede morkler i det kogende vand og kog dem i 4 minutter.
  • Fjern morklerne fra gryden og lad dem dryppe af.
  • Tør morklerne forsigtigt af med køkkenrulle for at fjerne overskydende fugt.

 

Fars:

  • Skær kyllingekødet i mindre stykker og placer det i en foodprocessor eller blender.
  • Tilsæt salt og sennep til foodprocessoren sammen med kyllingekødet.
  • Kør blandingen, indtil den er sej og godt kombineret.
  • Tilsæt fløden til blandingen og kør i yderligere 30 sekunder, indtil den er godt blandet.
  • Hak verbena blade og estragon fint og tilsæt dem til farsen.
  • Bland farsen godt, så urterne er jævnt fordelt.
  • Fyld morklerne med farsen og sørg for, at farsen kommer helt ud til spidsen af morklerne.
  • Damp morklerne ved at placere dem i en dampkoger eller en gryde med en dampindsats.
  • Damp dem ved 100 grader i 10 minutter, indtil de er møre og gennemkogte.

 

Tærte:

  • I en skål kombineres hvidvin, sukker og salt. Rør godt, indtil sukkeret og saltet er opløst.
  • Tilsæt mel til skålen og ælt det sammen med de våde ingredienser, indtil du har en sej dej.
  • Lad dejen hvile i 30 minutter, så den kan slappe af og blive mere elastisk.
  • Rul dejen ud på en let melet overflade til en tykkelse på ca. 3 mm.
  • Brug en udstikker, der passer til den ønskede tærteform, og stik dejen ud i formene.
  • Placer tærteformene på en bageplade og læg en identisk form ovenpå for at skabe pres under bagningen.
  • Bag tærtebundene ved 155 grader i 35 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde.
  • Fjern tærtebundene fra ovnen og lad dem køle af, inden de fyldes med morklerne.
Relaterede varer