I en tykbundet gryde tilsættes kanelstang, peberkorn og stjerneanis. Varm gryden op ved middel varme for at frigive krydderiernes aromaer. Rør forsigtigt i dem i ca. 1 minut.
Tilsæt cognac til gryden og pas på flammerne. Brænd forsigtigt alkoholen af ved at vippe gryden, så flammerne tænder cognacen. Vær forsigtig og hold afstand fra flammerne, indtil alkoholen er brændt væk. Bliv ved med at vippe gryden forsigtigt, indtil flammerne forsvinder.
Tilføj Oscar oksefond og rør godt rundt i gryden. Tilsæt derefter portvin og vand. Bring blandingen i kog ved høj varme.
Når det koger, skru ned til lav varme og lad det simre i ca. 30-40 minutter, eller indtil væsken er reduceret til en sirupagtig konsistens. Rør lejlighedsvis for at undgå, at det brænder på.
Når glazen har reduceret til den ønskede konsistens, fjern gryden fra varmen. Tilsæt det kolde smør i tern og rør rundt, indtil smørret er smeltet og glazen er ensartet og skinnende.
Si glazen gennem en finmasket si for at fjerne krydderierne. Juster eventuelt smag og konsistens ved at tilføje mere salt, peber eller sødme efter behov.
Din nedkogte glaze er nu klar til brug. Du kan servere den som tilbehør til kødretter, f.eks. stegt oksekød, lammekoteletter eller som her til kylling.
Bemærk: Vær forsigtig, når du håndterer åben ild og alkohol. Sørg for at have et brandsikkert miljø og følg alle sikkerhedsprocedurer.