Boeuf de poivre

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

1,5 time

Tilberedelsestid

20 minutter

Ingredienser

Opskriften er til 8 personer

 

Oksemørbrad bøffer

  • 1 Tournedos pr. person
  • 20-40 gr grøn saltet kompot peber
  • 100 g smør
  • 50 g smør
  • ½ dl tomat eddike
  • 2 dl rødvin
  • 6 dl OSCAR okse demi glace
  • 2-3 spsk. rød tomat jam
  • 50-100 g koldt smør

 

Bagte hvidløg og cherry tomater

  • 2 hele hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Lidt grofthakket bredbladet persille
  • Lidt flagesalt
  • Cherrytomater

 

Karl Johan creme

  • 100 g tørret Karl Johan svampe
  • Vand
  • 1 dl OSCAR demi glace
  • 2 spsk. sherryvineddike
  • 2-3 fed bagte hvidløg
  • 100 g koldt smør
  • Evt. lidt varmt vand
  • ½ dl planteolie
  • Salt

 

Smørstegte små kartofler

  • 4-5 små kartofler pr. person
  • 50-100 g smør
  • Salt
  • Vild timian

Fremgangsmåde

Oksemørbrad bøffer

Kom 100 g smør på panden og lade brune op. Kom så bøfferne på panden og brun dem gyldne i smørret 2-3 min på hver side. Drys med flagesalt. Og tag dem fra varmen så de står og trækker lidt.

Vask panden for fedt og kom 50 g smør på panden. Knus peberet på et spækbræt med siden af en bred kniv, så de åbner sig lidt. Kom peberkornene på panden og sorter dem lidt af i smørret. Kom eddiken og rødvinen på panden og lad det koge ind, så der er cirka en ¼ tilbage. Herefter kommes demi glace på panden og det koges lidt ind, så det tykner lidt. Smag til med salt og tomat jam. Og til sidst piskes smør i, så den jævner saucen.

Før servering lunes bøfferne op i saucen, så der de bliver vendt hele vejen rundt i saucen.

Anret og kom saucen over bøfferne.

 

Bagte hvidløg og cherrytomater

Halver hvidløgene, kom olivenolie over dem på skæresiden og drys med flagesalt. Bag dem i 20–25 min i ovnen på 180 grader til de er gyldne og møre.

Halver cherry tomaterne og steg dem lidt i olivenolie ved jævn varme, så de mørner, men forbliver i deres hele form. Kom derefter de bagte hvidløg sammen med tomaterne og drys med persillen. Lun op før servering

 

Karl Johan creme

Læg svampene i blød i koldt vand i nogle timer.

Hæld de udblødte svampe i en sigte, så vandet kommer fra. Herefter presses svampene i hænderne, fri for det vand, de har suget til sig.

Svampene steges i varm olie, så de bliver tilberedt og får lidt farve. Evt. steg dem over et par gange, så der ikke er for mange svampe på panden af gangen. Hvis der er for mange på panden vil de koge og ikke stege.

Kom svampene i en blender sammen med smør, hvidløg, sherryvineddike og demi glace og blend det til en fin ensartet creme. Hvis cremen er for tyk kan den tyndes med lidt vand. Smag til med salt.

Kom massen i en lille gryde og varm det op under omrøring, før servering

 

Smørstegte små kartofler

Små kartofler skæres i oliven form med en tournerkniv, ved at skære kun lige det øverste at top og bund af kartoflen på den korte led. Herefter skæres fra midten af kartofler fra top til bund i et snit med kniven i 6 ens snit, så kartoflen får 6 kanter lidt som en oliven form eller en rugby bold.

Kog dem i saltet vand til de kun lige er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og steg dem gyldne i brunet smør lige før servering og drys med vild timian.

Relaterede varer