Sværhedsgrad
Middel
Forberedelsestid
1,5 døgn
Tilberedelsestid
60 minutter
Marinade
Skær 3-4 dybe snit ned i brystet med en kniv, så marinade kan komme derned. Kom brystet i en bakke med skindsiden op af.
Med en spids kniv prikkes godt med huller i skindet. Drys med fint salt og sæt brystet i køleskabet til næste dag.
Marinade
1.del kommes på en kold pande og ristes af ved god varme. Må ikke brænde på men riste lidt af. Tag det af varmen og blend det til fint pulver.
2.del blendes sammen til en glat masse. Herefter blendes de tørre ting i og du er nu klar til at marinere.
Dagen efter kommes kødet i en bradepande eller en alubakke der ikke er alt for stor men som passer med størrelsen af kødet, så det holder på væden rundt om kødet ved stegningen.
Tænd ovnen på 170 grader og steg kødet i ca.1 time. Herefter skal den køle ned på bordet i 2 timer. Tag kødet op og sigt stegelagen fra i en skål. Stegelagen kan bruges til ramen supper eller andre retter med svinekød grønt og ris.
I en bred gryde eller en wook kommes ½ l planteolie i. Varm det op til en 200 grader. Hold en ske eller andet under kødet og med en øse hældes nu den varme olie over skind siden så den sufflerer. Bliv ved med at hælde den varme olie over, så den resterende olie løber tilbage i gryden. Når den er helt sprød kan bunden evt. også få en hurtig tur.
Nu er kødet klart til at blive skåret ud til din ret. Før servering pensles det skåret kød med Soja glaze fra Ponti.