Sværhedsgrad
Svær
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
60 minutter
Rabarber indlæg
Sprøde rabarberskiver
Saft til rabarber gele
Kærnemælksfromage med honning 16 stk
Sprøde bunde 30 stk
Tuile
Kagen kan pyntes med rabarber og bipollen
Rabarber indlæg
Støbes i silikoneform Globe 26
De første 5 ting kommes i en gryde og koges op.
Pektin og sukker blandes sammen før det tilsættes den varme frugtpure. Rør det godt ind i grøden og lad det her efter småkoge ca. 5 min. under omrøring. Fjern vaniljestangen herefter.
Lad det køle lidt af før de sprøde rabarberskiver (se næste) vendes i sammen med timianbladene.
Sprøde rabarberskiver
Vask og tør rabarberstængerne før de skæres i skiver på ca. 0,5 cm
Kom dem i et ildfast fad og drys dem med sukker, vend det hele godt sammen, så der er sukker over det hele. Lad dem stå ved stuetemperatur ca. 30 min. Herefter bages de i en varm ovn ved 175 grader ca. 5 min. De må kun lige blive let møre, gør ikke noget der er lidt bid i dem.
Når de er kølet lidt af, vendes de i rabarberindlægget uden saft. Og det hele støbes i gummimåtten men lad lige 0,5 cm. være fri i formen, så der er plads til gelelaget (se næste)
Det hele stilles i fryseren til det er frosset helt ind og det er klar til du kan komme gelen oven på.
Saft til rabarber gele
Udblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Kom sukker vand og rabarber i en gryde og kog det hele ved jævn temperatur ca. 5-10 min.
Herefter sigtes det hele så kun saften er tilbage. Kom den udblødte husblas i og rør det sammen med en ske for at undgå der kommer bobler i saften.
Støb så saften oven på den nu frosne rabarberindlæg. Skal kunne tages ud af formen, før det er færdigt og fast nok til at støbe.
Kærnemælksfromage med honning 16 stk
Støbes i Pavoflex Planet PX4321
Husblassen udblødes 5-7 min i koldt vand.
Æggeblommer, sukker, honning og vaniljemarv piskes hvidt med piskeris.
Lun den bløde husblas og vend den i massen som herefter tilsættes kærnemælken.
Til sidst vendes en let pisket flødeskum i og det støbes i gummimåtten
Fyldes kun op så der er plads til frugt indlæg.
Sprøde bunde 30 stk
Flormelis, honning og smør røres sammen og æg tilsættes lidt ad gangen.
Hvedemel, salt og mandelmel røres i til det bliver en sammenhængende dej. Må ikke røres for meget kun til det hænger sammen.
Sættes på køl i 4 timer så dejen bliver fast.
Dejen rulles ud evt. mellem to stykker bagepapir, ca. 1 – 2 mm.
Vores konditor bruger en aluminiumliste fra et byggemarked som afstandsstang på 2 mm.
Sættes på frost igen til dejen er fast og klar. Stikkes ud med en kruset udstikker Ø6 cm.
Bages på en perforeret silikonemåtte og perforeret bageplade på 175 grader i 5-7 min.
Kiksen kan med fordel pensles med kakaosmør på begge sider, for at forhindre fugten i at trænge ind i kiksen, når den tør op.
Tuile
Brug form Pavoni GG047
Isomalt køres på en kaffemølle eller en blender til en fin mel, det hele blandes sammen herefter til en jævn dej. Fedt gummimåtten med fedtspray, tør overfladen og kom derefter dejen i formen med en paletkniv, så den er fyldt helt ud. Det er vigtigt at man skraber overfladen helt af for dej, så der ikke er restdej på bagemåtten. Så slipper den bedre.
Bages i ovnen ca. 8 – 10 min ved 140 -150 grader
Kagen kan pyntes med rabarber og bipollen