Pecankage med rabarber og mandelmasse

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

4 timer

Tilberedelsestid

50 minutter

Ingredienser

Mørdej til bund

  • 550 g hvedemel
  • 250 g tempereret smør
  • 225 g sukker
  • 1 knips salt
  • 2 hel æg
  • 2 spsk. mørk sirup

 

Fyld

  • 200 g bagemasse
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 300 g lys sirup eller majssirup
  • 1 knips salt
  • ½ stang vanillemarv
  • 125 g pecankerner. Hakket i grove stykker
  • 200 g rabarber i ca. 2 cm stykker

Fremgangsmåde

Mørdej til bund

Du skal bruge:
Kagerulle/rullepind, kagering/springform eller et tærtefad i ca. 24 cm ø


Mel og smør kommes i en foodprocessor og køres kun lige sammen. Herefter kommes de sidste ting i og det køres igen kun lige sammen, hvorefter det hele samles på bordet evt. i lidt drysset mel.

Lad dejen hvile på køl til næste dag eller mindst en 3 – 4 timer. Så rulles den ud i en ca. 2 -3 mm og formen fores med dejen.

Hvis det er en kagering / springform skal dejen kun være en ca. 3 cm op af kanten lidt som i et tærtefad. Sæt på køl mens fyldet laves.

 

Fyld

Hvis det er friske rabarber der bruges, vaskes de, tørres og skæres ud i rette størrelse, hvorefter de vendes i lidt sukker og de skal nu stå i stue temp en 30 - 45 min, så de mørnes lidt af sukkeret før de bages i kagen.

Er det frost rabarber som oftest er i små stykker bruges de direkte fra frost.

 

I en røreskål æltes bagemasse og sukker sammen så det ikke klumper. Herefter kommes 1 æg i af gangen til det bliver en homogen masse. Så kommes vanille, salt og sirup i og det æltes sammen. Til sidst kommes nødder og rabarber i massen, og det fyldes i bageformen så der lige er 0.5 cm. til dej kanten.

Det hele bages i midten af ovnen ved 175 *c ca. 45 – 50 min

Til pynt. Fin sigte lidt flormelis

 

Relaterede varer