Pecankage med mælkechokolade

Opskriften giver 20-30 kager

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

2,5 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Ingredienser

Kage

  • 300 g smør
  • 220 g rørsukker
  • 150 g pecankerner
  • 1 æg
  • 4 g havsalt
  • 400 g hvedemel

 

Pecan-nougat

  • 200 g ristet pecankerner 
  • 450 g mælkechokolade

Fremgangsmåde

Kage

Pecankernerne køres i stød på en blender, så det bliver til mel

Smør, rørsukker, pecanmel og havsalt køres sammen til en ensartet masse.

Tilsæt æg.

Tilsæt melet lidt ad gangen og kør massen ensartet. Sæt massen på køl i nogle timer.

Herefter rulles dejen ud i 2,5 mm tykkelse og stikkes ud i ca. Ø 5 cm. De lægges i pres mellem to hulmåtter og på en bageplade på for at danne et ternet mønster i kagen.

De bages gyldne ved 180*c  8 – 10 min.

Når de er kølet af lægges de sammen to og to med pecan-nougat

 

Pecan-nougat

Pecan kernerne køres på en robotblender til det bliver flydende. Det tager ca. 30 min. Pas på at massen ikke bliver for varm, køl den evt. ned undervejs. Den skal være helt skilt ad og flydende, når den er færdig.
Herefter vendes den sammen med mælkechokoladen og køles af. Til sidst køres den blød på en røremaskine med en dejspartel til den er sprøjte konsistens og så er den klar til at fyldes på pose.

Relaterede varer