På en blender køres smør og mel kort sammen, så melet er fordelt løst i smørret.
Tilsæt nu sukker, salt, vanille og citronskal og kør nu massen kort sammen igen, hvorefter sirup/honning og æg kommes i og det hele blandes sammen.
Det kan godt være det er lettere at man til sidst lige samler dejen ude på bordet til en glat fin homogen masse. Ælt ikke for længe i dejen, da den så bliver for varm og bliver svær at rulle ud.
Kom nu dejen på køl i en plastpose eller andet lufttæt emballage et par timer eller til dagen efter. Dejen er velegnet til at fryse og tage ud efterhånden, som man skal bruge den.
Rul dejen ud på et let melet bord i en tykkelse på ca 2-3 mm. Stik ud i ønsket form og bag dem på en bageplade ved ca. 175 - 180 grader i ca. 10 min.
De skal være gyldne og ikke mørke. Køl kagerne helt af før du begynder at komme glasur på dem.
Glasur til dine kager
Sigt flormelis så vi undgår klumper i glasuren. Brug pasteuriseret æggehvider til at lave dem med. Kom flormelis i en høj skål og kom lidt æggehvide i af gangen og rør sammen med en ske eller en dej spartel. Kom så meget æggehvide i til du har den ønsket konsistens til din kage. Herefter farves glasuren ind i små skåle og du er klar til at gå i gang.
Den glasur du skal lave blomster med eller sprøjte flet og andre ting skal være så fast at den ikke løber, når du sprøjter den ud.
Den glasur du bruger til at fylde ud med være så fast at den ikke løber, men den skal stille flyde ud, så det bliver et jævn overflade. Det bliver pænest.
Husk at have dine små skåle med farvet glasur under plast eller film, så det ikke tørrer ud på overfladen og husk at hvis du skal sprøjte noget oven på en anden farve glasur skal den første glasur være tør før du ligger lag to på.