Pære tærte

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

1,5 time

Tilberedelsestid

20 minutter

Ingredienser

Tærtedej

  • 500 g hvedemel
  • 300 g saltet smør (stuetemperatur)
  • 200 g flormelis
  • 60 g mandelmel
  • 120 g æg
  • 8 g salt

 

Fyld: 

  • 4 modne pærer
  • 3 dl creme fraiche
  • 100 g sukker
  • 3 hel æg
  • ½ marv af vanillestang
  • Stødt kanel
  • 8 stk. grønne kardemomme kapsler

Fremgangsmåde

Tærtedej

Du skal bruge:
Tærteform Ø20 cm

Hvedemel, mandelmel og smør køres sammen på røremaskine med en dejspartel, til det er blevet til smuld. Flormelis tilsættes og til sidst æg. Dejen sættes på køl 1 time.

Dejen tages ud af køl, rulles ud til 3 mm. Smør formen eller spray den med fedtspray. Dejen presses forsigtigt ned i formen og op af kanterne. Prik lidt huller i dejen med en gaffel

 

Fyld: 

Tænd ovnen på 185*c

Skræl pærerne og fjern kernehus og stilk. Skær dem halvt over og herefter i skiver på langs. Tryk dem lidt så skiverne glider let fra hinanden og fordel nu pæren i tærteformen.

Drys nu pæren med kanel så formen er dækket. Fjern den tørre skal fra kardemommefrøene og knus dem let med en bred kniv eller en morder. Drys nu kardemommen på pærerne.

 

Creme fraiche, æg, sukker og vanilje evt lidt kanel piskes sammen i en skål og hældes over pærerne så det dækker.

Bag nu tærten midt i ovnen i 10 min, hvorefter der skrues ned på 175*c og den bages færdig ca. 20 min. Den skal være gylden over det hele.

 

Når kagen er kølet ned spises den med vaniljeis eller creme fraiche til. Velbekomme

Relaterede varer