Nytårsdessert 2024

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

45 minutter

Ingredienser

Chokoladedessert til 8 personer 

 

8 stk. Chokoladebunde

  • 75 g mandelmel
  • 20 g kakaopulver
  • 4 hele æg str. L
  • 125 g sukker
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 2 cl mandel likør, cognac eller mørk rom, efter smag og behag

 

 

Hvid chokoladecreme til toppen

  • 2 dl kaffefløde 9 %
  • 175 g hvid chokolade
  • 2 cl mandellikør eller hvid rom ( efter smag og behag )
  • 4 g husblas
  • 2,5 dl piskefløde

 

Kakao tuille

  • 100 g æggehvide
  • 70 g hvedemel
  • 20-30 g kakaopulver
  • 50 gr. isomalt*
  • 2 g fint salt
  • Lidt fint farvepulver

*Isomalt gør det nemmere at få dejen ud af formen

 

Garniture

  • Grøn tomat marmelade
  • Pistacie krokant
  • Blå kornblomst

Fremgangsmåde

8 stk. chokoladebunde

Mandelmel og kakaopulver blandes sammen i en skål.

Æg og sukker piskes hvidt og skummende.

Smør og chokolade smeltes sammen over vandbad.

Chokoladeblandingen vendes i æggemassen med piskeris over et par gange.

Herefter vendes kakaoblandingen i massen med piskeris og til sidst vendes alkoholen i.

Kom massen i bagemåtten og bag den 10-12 min. på 180 grader. Når de er kølet af, så skær evt. bunden til, så den er lige og passer i højden.

Vi har brugt silikoneform florentiner FR047.

 

 

Hvid chokoladecreme til toppen

Kom husblas i koldt vand og udblød det i 5-7 minutter.

Kaffefløde og hvid chokolade smeltes over vandbad. Hold temperaturen nede så det ikke bliver varmere end fingre temperatur.

Vrid vand af husblas og smelt det i den lune chokolade blanding. Tilsæt alkoholen.

Lad den køle lidt af på køkkenbordet.

 

Pisk piskefløden til let skum og vend det i chokoladeblandingen med et piskeris.

Herefter kommes det i bagemåtter, stryges af så de er helt lige på overfladen, og sæt dem på frys.

Vi har brugt Pavoflex silikoneform Frisbee PX3208.

 

Kakao tuille

Isomalt køres på en kaffemølle eller en blender til et fint mel. Resten af ingredienserne blandes sammen til en jævn dej.
Fedt gummimåtten med fedtspray, tør overfladen og kom derefter dejen i formen med en paletkniv, så den er fyldt helt ud. Det er vigtigt at man skraber overfladen helt fri for dej, så slipper den bedre.

Bages i ovnen 8-10 min. ved 140-150 grader.

Vi har brugt Pavoni Jasmine Frame

Før brug pensles tuillen med lidt fint farvepulver.

 

Anretning

I en dyb tallerken lægges chokoladebunden i med den bunden opad. 3-4 små teskefulde af den grønne tomat marmelade fordeles rundt om bunden. Drys med pistacie krokant og blå kornblomst.

Oven på bunden kommes den hvide chokoladecreme, og til sidst kommes tuille på som afslutning.

 

GODT NYTÅR

Relaterede varer