Mango banan kage

Opskriften giver 16 kager

Sværhedsgrad

Svær

Forberedelsestid

12 timer

Tilberedelsestid

60 minutter

Ingredienser

Mango creme/æggeblommen

  • 200 g mango frugtpure
  • 30 g sukker
  • 6 g husblas
  • 100 g piskefløde

 

Banan kage indlæg

  • 30 g perlesukker
  • 230 g modne bananer
  • 20 g mørkt rom
  • 100 g brun farin
  • 40 g honning
  • 125 g smeltet smør
  • 125 g hel æg
  • 135 g hvedemel
  • 5 g bagepulver

 

Hvid chokoladecreme

  • 55 g sødmælk
  • 55 g fløde
  • 1 vaniljestang marv
  • 220 g flødeskum let pisket
  • 175 g hvid chokolade
  • 12 g cacaosmør
  • 4 g husblas

 

Mørdejs bund

  • 250 g smør
  • 500 g semola mel
  • 1 citron skal
  • 1 vaniljestang marv
  • 1 g salt fint
  • 75 g hel æg
  • 225 g sukker

  • 50 g cacaosmør

 

Glace

  • 18 g husblas
  • 125 g vand
  • 225 g perlesukker
  • 225 g glucose
  • 225 g hvid chokolade
  • 160 g kondenseret mælk
  • 90 g honning

Fremgangsmåde

Mango creme/æggeblommen

Støbes i bagemåtte SF006 

I en lille gryde kommes mangopure og sukker i, og under omrøring varmes det op til kogepunktet.

Husblas udblødes i koldt vand i 5 min, før det tages op og knuges fri for vand. Kom husblas i den lune mango masse.

Når massen er stuetemperatur, piskes fløden til let flødeskum og vendes i mangomassen. Fyld bagemåtten og læg på frys til næste dag eller til den kan tages ud af måtten uden at hænge i.

 

Banan kage indlæg

Bagemåtte tapis roulade 03 eller en kantplade
Trekant udstikker fra Pavoni Slake PX3214S

Tænd ovnen på 165 grader. Skræl bananerne og skær den ud i mindre stykker. Kom perlesukker på en stegepande og lad det smelte uden at røre for meget i det, da det så vil klumpe.
Når sukkeret er smeltet og gyldent, kommes bananerne på panden og vendes i sukkermassen. Kom herefter rom på panden og afglaser panden, så bananstykkerne bliver gyldne af sukkeret. Kom de gyldne bananstykker over på en plade med bagepapir, så det kan køle lidt ned.

I en skål til en røremaskine kommes brun farin, honning og smeltet smør og det røres luftigt med en dej spartel ved jævn hastighed.

Herefter kommes bananerne i skålen og det røres kun lige sammen. Kom æg i over tre omgange, så æggene køres ud i massen hver gang. Kør massen sammen og så sigtes de tørre ingredienser i dejen og den køres til en glat masse.

Fedt kantpladen eller bagemåtten med fedtspray og fordel massen, så den flugter med kanten og bag den gylden i ca. 15 – 20 min.

Køl kagen ned før den stikkes ud til indlæg. Gerne på køl så snittet i kagen bliver helt skarpt og lige.

 

Hvid chokoladecreme

Støbes i Pavoni Slake PX3214S

I en gryde bringes sødmælk, fløde og vanilje til kogepunktet. Udblød husblassen i koldt vand i 5 min. Kom husblas i den varme mælk.
I en skål smeltes chokoladen og kakaosmør.
Pisk nu den varme mælke fløde masse ned i den smeltet chokolade. Gør det over 3-4 omgange under piskning, så man emulgerer massen. Den skal piskes glat og blank under hver omgang der tilsættes væske. Når massen er 25-28 grader tilsættes den let piskede flødeskum og det vendes sammen med en gummispartel.

Herefter fyldes gummiformene ca. ½ op med hvid chokoladecreme og banankage indlægget kommes i og de efterfyldes med hvid chokoladecreme. Skrabes af med en paletkniv, så kagen bliver helt lige. Sættes på frys til næste dag.

Godt tip: Bank formen lidt mod bordet, så cremen kommer helt ud i hjørnerne, før den stryges glat med paletten, så der ikke kommer luftbobler i kagen

 

Mørdejs bund

Udstikkes med udstikker fra sættet Pavoni Slake PX3214S

2 stk. bagemåtter
1 stk. perforeret bagemåtte

Bland de første 5 ting sammen med en dej spartel. Tilsæt æg og sukker i massen og kør det kun lige sammen med spartlen. Ælt det færdigt på bordet, men ikke for meget, da dejen så bliver for blød.

Mellem to bagemåtter rulles dejen ud til ca. 2mm tykkelse. Kom det på køl nogle timer, så det bliver koldt og det er nemt at stikke ud med udstikkeren.
Bages i en varm ovn på 150 grader i ca. 8 - 10 min til de er gyldne

Når bundene er kølet lidt ned vendes de så den side med mønstret på vender op.
Smelt kakaosmør og pensel bunden med smørret. Det gør at bunden ikke bliver blød, når kagen kommer oven på.

 

Glace

Udblød husblassen i koldt vand i 5 min, knug vandet fra og stil det til side.

I en gryde kommes vand, perlesukker og glukose og det koges op til det er 103 grader. Det tages af varmen og køles lidt ned i gryden. Herefter kommes husblassen i.

Chokoladen kommes i en skål og den varme sukkerlage hældes over og det vendes sammen med en gummispartel for ikke at danne for mange luftbobler i.
Herefter kommes kondenseret mælk og honning i og det vendes med spartlen.

Hæld massen i et litermål og stavblend massen blank ved at holde blenderen i bunden, så der ikke dannes bobler.

Glacen bruges til kagen ved ca. 35 grader

Kan godt laves dagen før og så kan den varmes i mikroovnen.

 

Samling af kagen

En bageplade stilles på bordet og en trådrist stilles oven på. Tag chokoladekagerne ud af gummiformene og stil dem på risten. Herefter hældes den lune glace over, så kagen bliver dækket helt. Husk lige at skrabe overskydende glace af hvis der skulle være det. Med en lille knækpalet tages kagerne nu og sættes oven på mørdejsbunden.

Til sidst kommes den runde mango kugle på og kagen sættes på køl, så den kan tø langsomt op før den serveres.

Relaterede varer