Hasselnøddekage

Opskriften giver 45 stykker kage

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

12 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Ingredienser

Kage

  • 275 g smør
  • 25 g brunet smør
  • 150 g hasselnøddepasta smørbart
  • 350 g rørsukker
  • 325 g æg
  • 4 g salt
  • 12 g bagepulver
  • 75 g hasselnøddemel
  • 275 g hvedemel
  • 125 g mælk

 

Nougattin

  • 60 g glucose
  • 130 g sukker
  • 100 g fløde
  • 120 g smør
  • 125 g hakket hasselkrokant
  • 4 g salt

 

Chokolade cremeux

  • 3 blade husblas
  • 110 g mørk chokolade
  • 50 g rørsukker
  • 50 g æggeblommer
  • 100 g sødmælk
  • 100 g piskefløde

Fremgangsmåde

Kage

Du skal bruge:
5 stk. bagemåtte FR017 

 

Pisk smør, brunet smør og hasselnøddepasta til luftigt konsistens 

Pisk, æg, rørsukker og salt til luftig æggesnaps
Vend æggesnapsen over i smørblandingen

Tilsæt hasselnøddemel, hvedemel og bagepulver

Til sidst tilsættes mælken

40 gr. sprøjtes i hver form 

Bages på 170 grader i 15–17 minutter i pres

 

Nougattin

Du skal bruge:
Bagemåtte SF006

Det hele kommes i en gryde og det varmes op, så det hele er smeltet.

Halvkugleform fyldes ½ op og det bages gyldent ved 160 grader i ca. 8–9 min.

Køles af og bruges som pynt.

 

Chokolade cremeux

Udblød husblassen i koldt vand.

Chokoladen kommes i en skål og i en anden skål kommes sukker og æggeblommer.

Kog mælk og fløde op og hæld den over blommerne i 3 omgange, mens der piskes. Hæld herefter det hele tilbage i gryden og leger det til 82 grader til creme konsistens.

Køl cremen lidt ned og tilsæt nu husblassen og sigt så cremen over chokoladen. Stavblend massen til homogen masse og sæt den på køl nogle timer eller evt. til næste dag.

Sprøjtes op med bladtylle

Relaterede varer