Sværhedsgrad
Middel
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
25 minutter
Profiteroles
Profiteroles crumble
Hindbærindlæg
Mascarponecreme med rom og vanille
Profiteroles
Kog sødmælk, vand, salt, sukker og smør op. Når det koger, røres hvedemel i med spatel. Tag gryden over varmen igen og rist det godt igennem i ca 2-3 minutter. Rør massen sammen på maskine med spatel ved halv hastighed. Pisk æggene og tilsæt dem lidt af gangen.
Sprøjtes ud på størrelse med en 20 krone på en gummimåtte eller i en bagemåtte halvkugle, hvori de fryses og tages ud. Bages herefter når de er tøet op.
Bagemåtten er rigtig god at bruge, så bliver de nemlig helt ens.
Profiteroles crumble:
Kør smør, sukker og salt sammen ved lav hastighed med dejarm på røremaskinen. Tilsæt hvedemel og rør ensartet, men kun så det lige kørt er sammen.
Rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse, fryses ind og stikkes ud med udstikker på Ø4 cm. Crumble lægges ovenpå profiteroles og bages på 180 grader i ca. 20 - 25 minutter. De skal være gyldne.
Vigtigt !!! Man må ikke åbne ovnlågen under bagningen, da kagerne så kan falde sammen.
Hindbærindlæg:
Frugtpure og sukker lunes op til ca. 40 *c. Pektin og det sidste sukker blandes sammen for at pektinen ikke klumper, når det tilsættes i pureen. Det koges nu op til 103*c
Herefter tages det fra varmen og citronsyren røres i. Køl purécremen ned til stuetemperatur før de friske hindbær halveres og vendes i cremen. Nu er hindbærindlægget klar til at komme i fastelavnsbollen.
Mascarponecreme med rom og vanille:
Sukker og æggehvider piskes sammen til lind skum
Flormelis samt marv af vanille sigtes i æggemassen og piskes til en sej marengs ved mellem hastighed med piskeris
Marengsen vendes i Mascarponen, over nogle gange for at bevare luften i massen. Smag til med romekstrakt.
Kom cremen i en sprøjtepose med en glat tylle med ca. Ø 0.5 - 1 cm
Sæt fastelavnsbollen sammen
Skær profiteroles over på midten, kom en god teskefuld hindbærcreme i bunden. Oven på sprøjtes en pæn rosette med creme som en lille flødebolle og låget lægges på.
Drys nu gennem en fin sigte med halv flormelis/ halv frysetørret hindbærpulver et fint tyndt lag over bollen og du er klar til fastelavn.