Opskriften giver 20-25 kager
Sværhedsgrad
Middel
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
12 minutter
Mørdej til bund og top
Konditorcreme
(Hvis du vælger at købe cremepulver skal du huske det skal være kogecreme. Bruges cremepulver, så skal der bruges 75 g cremepulver, 75 g sukker og 2 æg)
Grov remonce
Små fondant margeritter
Mørdej til bund og top
Mel, mandelmel og smør kommes i en foodprocessor og køres kun lige sammen. Herefter kommes de sidste ting i og det køres igen kun lige sammen, hvorefter det hele samles på bordet. Drys evt bordet med lidt mel.
Lad dejen hvile på køl til næste dag eller mindst en 3 – 4 timer.
Nu rulles den ud i en ca. 2 -3 mm tykkelse og stikkes ud med en kruset udstikker på Ø8 cm og lægges i linseformene.
Vi bruger i små metal linseforme Ø7 cm, men har man dem kun som en silikone måtte går det også fint.
Konditorcreme
Sødmælk og sukker kommes i en gryde og koges op
Majspudder, vanillesukker, sukker og æg røres sammen i en skål.
Når mælken koger kommes lidt af den kogende mælk over i cremepulver over 2 – 3 gange, mens det piskes sammen. Herefter hældes det hele over i det kogende mælk, som så piskes sammen mens det koges op i ca. 1 min.
Kom herefter cremen i en skål. Og dæk det nu med film så der ikke kommer skind oven på cremen.
Køles nu helt ned evt. til dagen efter. Når cremen er afkølet piskes den lind, før den kommes på en sprøjtepose og er klar til brug.
Grov remonce
Mandler lave gyldne i ovnen ved 200*c. og hakkes groft.
Bagemasse og sukker køres sammen. Så kommes smør i over 2 -3 gange. Det skal køres glat mellem hver gang.
Til sidst kommes mel, mandler og rom i køres glat, før det kommes på en sprøjtepose.
Fyld linsen med først grov remonce og derefter med konditorcreme. Halvt af hver.
Luk så med et låg af dejen, hvor der bruges en kruset udstikker på Ø 7 cm. Luk til sidst ved at trykke kanten forsigtigt lidt sammen.
Bages gyldne ved ca. 180*c en 10 – 12 min .
Køles lidt af lidt før kagen tages ud af formene og de køles helt ned før de pyntes.
Små fondant margeritter
Af hvid fondant rulles en tynd plade ud på en 2 mm. Her i standses små blomster ud og der formes i bladene med modellerpinde.
De skal helst tørre til dagen efter. Lav en prik i midten af glasur lavet af æggehvide og flormelis og lidt gul farve