Hyldeblomstdrik

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 dage

Ingredienser

Opskrift giver 1,5L

  • 40 skærme hyldeblomster
  • 1 l. vand
  • 550 g. lyst rørsukker
  • 450 g. muscovadosukker
  • 3 økologiske citroner
  • 32 g. citronsyrepulver

Fremgangsmåde

De flotte skærme skylles i koldt vand, og lægges i en stor skål med citronskiver.

2 x sukker, vand og citronsyrepulver koges op og hældes ud over blomsterne.

Saften trækker på køl i 5 dage, sigtes og hældes på flasker.

Den færdige saft blandes 1:3 med vand eller danskvand.

 

Alternativt smages et glas iskold hvidvin til med et skvæt hyldeblomstsaft, og så er sommergæsterne velkommen på terrassen.

Relaterede varer