Opskriften er til 4 personer
Sværhedsgrad
Svær
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Sorbet sukkerlage
Sorbet
Æbletuile
Pulpen i sigten fra ismassen bruges til tynde æbletuile.
Ananas og coulis
Grov æblegrød
Sprød skål
Pynt
Sorbet sukkerlage
Det hele koges og sættes på køl, og er klart, når det er koldt.
Sorbet
Optøet frugtpure og sukkerlage blandes sammen og sigtes gennem en fin sigte.
Herefter tilsættes pro sorbet som piskes eller stavblendes i.
Til sidst køres det på ismaskine til fast konsistens, gem det på frys til senere brug.
Æbletuile
På valgfrie bagemåtter smøres massen tyndt ud i et ensartet lag.
De bages sprøde i ovnen ved 135 grader ca. 12-14 min.
Kom dem i en lufttæt bøtte, når de er sprøde og kolde, for at de ikke tager fugt.
Ananas og coulis
Ananas uden stok skæres ud i tern på ca. 1x 1 cm. Kom ananastern ned i en vakuumpose sammen med de andre ingredienser. Vakuummer dem gerne til næste dag på køl, dog minimum nogle timer.
Dræn ananasserne for væde, dryp dem lidt af og gem juicen til en coulis.
Grov æblegrød
Æblerne skrælles, kernehuset fjernes og skæres de i tern på ca. 0,5 x 0,5 cm.
Kom æblerne i en lille gryde sammen med de andre ingredienser og varm nu ved jævn varme til æblerne er møre men ikke kogt ud.
Køl ned herefter
Sprød skål
Wontondej stikkes ud med en kruset udstikker eller lad dem være firkantet efter smag. Pensel dejen med en neutral olie eller smeltet smør før de ligges i pres mellem to stål linseforme der passer med dej størrelsen.
Bag nu dejen ved 175 grader i ca. 4-5 min til de er sprøde og gyldne.
Servering
Den sprøde skål stilles på tallerkenen, en portion æble grød lægges i bunden, hvor på isen kugles og lægges.
De sprøde tuiel kommes på siden af isen. De syltede ananas kommes rundt om skålen lidt forskudt og coulien kommes i en tynd stribe rundt om. Drys med lidt cacaonibs