Glace og crumble til is

Sværhedsgrad

Middel

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Ingredienser

Glace

  • 200 g vand
  • 320 g sukker
  • 300 g glukose

  • 200 g kondenseret mælk
  • 14 g husblas

  • 340 g hvid chokolade
  • 5 g ønsket farve til chokolade brug

 

Crumble

Krystalliseret mørk chokolade

  • 150 g 57% mørk chokolade
  • 100 g sukker
  • lidt vand
  • 100 g sukker
  • lidt vand

 

Krystalliseret hvid chokolade

  • 225 g hvid chokolade
  • 300 g sukker
  • 300 g vand

 

Fremgangsmåde

Glace

Vand, sukker og glucose koges op sammen så alt sukker er smeltet.

Kondenseret mælk tilsættes sukkerlagen

Udblødt husblas tilsættes i massen, som er kølet ned, så man ikke brænder sig

Den lune sukkerlage kommes over chokoladen og farven, og det hele røres sammen til en homogen masse. Herefter kommes det hele i et liter mål, hvor det stavblendes glat og blankt. Undgå at lav luftbobler når du blender. Hold blenderen lige over bunden i litermålet.

Når massen er 34-40 grader varm kan isene dyppes ned i.

 

Crumble

Krystalliseret mørk chokolade

Smelt chokoladen. Første portion sukker og vand varmes op til 145 grader og hældes ned i chokoladen, mens røremaskinen kører. Næste portion sukker vand varmes op og hældes i chokolademassen.

Krystalliseret hvid chokolade

Koges til 150 grader

For at få finere crumble kan man også lave denne som den mørke hvor sukkerlagen laves over to gange.

Man kan også efter det er hærdet op, køre det i stød på robot for at få finere brud.

Relaterede varer