Sværhedsgrad
Middel
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
30 minutter
Glace
Crumble
Krystalliseret mørk chokolade
Krystalliseret hvid chokolade
Glace
Vand, sukker og glucose koges op sammen så alt sukker er smeltet.
Kondenseret mælk tilsættes sukkerlagen
Udblødt husblas tilsættes i massen, som er kølet ned, så man ikke brænder sig
Den lune sukkerlage kommes over chokoladen og farven, og det hele røres sammen til en homogen masse. Herefter kommes det hele i et liter mål, hvor det stavblendes glat og blankt. Undgå at lav luftbobler når du blender. Hold blenderen lige over bunden i litermålet.
Når massen er 34-40 grader varm kan isene dyppes ned i.
Crumble
Krystalliseret mørk chokolade
Smelt chokoladen. Første portion sukker og vand varmes op til 145 grader og hældes ned i chokoladen, mens røremaskinen kører. Næste portion sukker vand varmes op og hældes i chokolademassen.
Krystalliseret hvid chokolade
Koges til 150 grader
For at få finere crumble kan man også lave denne som den mørke hvor sukkerlagen laves over to gange.
Man kan også efter det er hærdet op, køre det i stød på robot for at få finere brud.