Teboller

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

3,5 time

Tilberedelsestid

15 minutter

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 35 gr gær eller 7 gr tørgær
  • 1 æg
  • 620-640 gr hvedemel
  • 60 gr sukker
  • 10 gr salt
  • 55 gr smør

Fremgangsmåde

Gær og vand blandes til gæren er helt opløst. Slå ægget ud i skålen og rør det ud.
Mel, sukker og salt kommes i røreskålen og æltes ved lav hastighed, til den er glat og blank.
Skær smørret i små firkanter og tilsæt det dejen lidt af gangen. Når smørret er rørt ud i dejen, sættes skålen med dejen til hævning, tildækket.

Del dejen i 10 stykker og rul dem til boller. Læg dem på en bageplade med smurt bagepapir.
Lad nu bollerne hæve 2-3 timer.

Pensel bollerne med sammenpisket æg.
Bages derefter 10-12 min ved 200°C.
Når bollerne er bagt færdig, sæt dem på en rist til afkøling.

Relaterede varer