Sprøde knækbrød

30 stk. sprøde knækbrød til ost, charcuteri mm

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

16 minutter

Ingredienser

  • 100 gr. solsikkekerner
  • 30 gr. finvalset havregryn
  • 25 gr. sesamfrø hvide eller sorte
  • 30 gr. jomfru i det grønne/nigellafrø
  • 100 g polenta eller majsmel
  • 130 gr. hvedemel
  • 1½ tsk flagesalt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl vand
  • 1 dl olivenolie
  • 30 gr. revet parmesanost

 

Topping

  • 5 kviste friske timianblade
  • Flagesalt
  • Revet ost
  • 40 gr. græskarkerner

Fremgangsmåde

Blend eller hak solsikkekerner lidt, så de bliver lidt mindre stykker. Dog ikke til mel.

Bland alle ingredienser (ikke topping) sammen i en røreskål. Rør det hele sammen til en ensartet dej.

Rul dejen ud mellem to bagemåtter eller bagepapir, så dejen er ca. 2-3 mm tyk.

Stik dejen ud i ønsket størrelse og midten ud med en mindre udstikker.

Vi har brugt en på Ø10 cm og Ø4 cm.

Fjern det overskydende dej, så kun de runde brød er tilbage på pladen.
Dejen kan rulles ud igen så rester af dej bliver brugt.

 

Herefter drysses græskarkernerne på, tryk dem lidt fast. Drys med salt og så revet ost og til sidst timians blade

Bages gyldne ved 200 grader i ca. 14 -16 min.

Relaterede varer