Rugbrødsboller med chokolade

Boost dit bagværk med bæredygtig og smagfuld maskmel

Opskriften er fra Agrain-products

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

3-4 timer

Tilberedelsestid

90 minutter

Ingredienser

Antal: 16 boller

Dej

  • 3 dl knækkede rugkerner
  • 1 dl græskarkerner og/eller solsikkefrø
  • 1 dl hakkede mandler
  • 1 dl hørfrø
  • 6 dl kogende vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk flydende honning
  • 10 g salt
  • 1,5 dl rugmel
  • 1,5 dl Agrain® 03 Stout maskmel
  • 50 g dadler (uden sten)
  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • 200 g hasselnødder (hakkede)

Fremgangsmåde

Dejen

  1. Kom rugkerner, græskarkerner, hakkede mandler, hørfrø og kogende vand i en skål.
    Lad det stå og suge væsken i ca. 60 minutter - det er vigtigt at blandingen er lunken inden du går videre.
  2. Opløs gæret i kold vand i en lille skål.
    Når gæret er opløst og blandingen af kerner og frø er lunken, hældes gæret over til blandingen.
  3. Tilsæt derudover honning og salt og rør rundt.
  4. Tilsæt dernæst rugmel og maskmel og rør grundigt sammen.
  5. Hak dadler fint og chokoladen groft og rør det sammen med dejen i skålen.
  6. Hak hasselnødderne fint og kom det i en skål.
  7. Form boller af dejen med en spiseske og vend dem rundt i hasselnødderne - placer dem direkte på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad bollerne hæve tildækket i 3 timer ved stuetemperatur.

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Tip: Hvis du ikke kan tåle hasselnødder, kan de udskiftes med andre eller udelukkes helt. Hvis du vil have bollerne helt runde, kan du bage dem i en rund muffinsform.

Relaterede varer