Lav lækkert og sprødt hvidløgsbrød

Sværhedsgrad

Let

Forberedelsestid

3,5 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Ingredienser

Antal: 1 flute

Dej

  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 1,5 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 25 g 01 Pilsner Maskmel
  • 225 g hvedemel (gerne manitoba mel eller anden mel med højt proteinindhold)

Fyld

  • 100 g stuetempereret smør
  • 1 fed hvidløg
  • Evt. persille

Æg til pensling

Fremgangsmåde

Dejen

  1. Start med at opløse gæren i koldt vand.
  2. Rør herefter honning, salt og maskmel sammen.
  3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt - dejen skal være blød og smidig, men må godt være til den våde side.
  4. Lad dejen hæve på køkkenbordet i minimum 3-4 timer - meget gerne over natten, her udvikler smagen sig bedst.

Hvidløgssmør
Det stuetempererede smør blandes sammen med presset hvidløg og finthakket persille. Form smørret til en aflang pølse og pak det ind i husholdningsfilm og kom det i køleskabet indtil det skal bruges.


Bagning
Form dejen til et flute på et mel-drysset bord. Placér den på bagepapir. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Når ovnen er varm, pensles brødet med pisket æg og bages i 15-20 minutter.

Tag brødet ud og lad det køle en anelse af. Når brødet er kølet af, tager du det og skærer riller i brødet (ca. 3/4 ned i flutet). Tag hvidløgssmørret ud af køleskabet og skær det i skiver. Placer skiverne ligeligt imellem rillerne i brødet. Sæt brødet i ovne ved 180 grader varmluft og vent på smørret er smeltet. Det tager ca- 5-10 minutter.

Relaterede varer