Sværhedsgrad
Let
Forberedelsestid
3,5 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Antal: 1 flute
Dej
Fyld
Æg til pensling
Dejen
Hvidløgssmør
Det stuetempererede smør blandes sammen med presset hvidløg og finthakket persille. Form smørret til en aflang pølse og pak det ind i husholdningsfilm og kom det i køleskabet indtil det skal bruges.
Bagning
Form dejen til et flute på et mel-drysset bord. Placér den på bagepapir. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Når ovnen er varm, pensles brødet med pisket æg og bages i 15-20 minutter.
Tag brødet ud og lad det køle en anelse af. Når brødet er kølet af, tager du det og skærer riller i brødet (ca. 3/4 ned i flutet). Tag hvidløgssmørret ud af køleskabet og skær det i skiver. Placer skiverne ligeligt imellem rillerne i brødet. Sæt brødet i ovne ved 180 grader varmluft og vent på smørret er smeltet. Det tager ca- 5-10 minutter.