Æggerulle til marcipanæg
Med æggerullen er det nemt at lave flotte ensartede marcipan påskeæg
Æggerullen er lavet specielt til at lave påskeæg af marcipan.
Du vejer 200-240 g marcipan af, triller det til en pølse og deler marcipanpølsen op i 20 stykker. Æggene bliver cirka 10-12 gr.
Læg så op til 4 marcipanstykker i formen ad gangen, sæt toppen på den rigtige vej så æggene får den rigtige form, og kør så toppen frem og tilbage indtil de er perfekt æggeformet.
Det bliver ikke meget nemmere og resultatet er flot og bliver ensartet. Æggerullen er fremstillet af fødevaregodkendt, ubehandlet dansk bøgetræ.
Sådan gør du din Æggerulle ren
Aftør grundigt med en fugtig ren klud. Sæt den til tørring, men ikke for varmt. Æggerullen er lavet af træ og du bør derfor ikke vaske den op i den opvaksebalje eller i en opvaskemaskine. Rulle kan da slå sig og dermed komme til at gå stramt eller blive skæv og derfor bør den også opbevares tørt. Efter brug, og når rullen er tør, kan du med fordel smøre rullen med lidt madolie, lad den trække lidt og tør derefter af igen med lidt køkkenrulle.